Knopen
Dromen dat u glimmende knopen op een uniform naait voorspelt voor een jonge vrouw dat zij zal huwen met een aantrekkelijke en welvarende man. Voor jongeren betekent deze droom goede vooruitzichten. Donkere knopen of knopen van stof voorspellen teleurstellingen, systematische verliezen en een slechte gezondheid. Het in een droom verliezen van een knoop en bang te zijn dat het hele kledingstuk uiteen zal vallen voorspelt zakelijke tegenslagen.
Dromen over knopen voorspelt dat u uw uiterste best zult doen om de mensen om u heen te enthousiasmeren, waarin u uiteindelijk zult slagen. Als de knopen edelstenen zijn, en de middelste knoop is groter dan de overige, zal het u materieel voor de wind gaan; u zult zich niet vaak hoeven in te spannen en veel van het leven genieten in het bijzijn van vrienden.
Dromen dat u knopen in een touw ziet voorspelt veel zorgen over onbelangrijke zaken. Als uw beminde een knoop ontdekt zult u uw beminde tot de orde roepen. Het leggen van een knoop voorspelt een onafhankelijke instelling en de weigering om gehoor te geven aan de wensen van een vriend.