Haar
Als een vrouw droomt dat zij prachtig haar heeft, zal zij nonchalant zijn en weinig vooruitgang boeken omdat zij zich daar niet voor inzet.
Als een man droomt dat hij zijn haar uitdunt voorspelt dit armoede door vrijgevigheid en ziekte door zorgen. Zien dat uw haar grijs wordt voorspelt de dood van een familielid of vriend. Wanneer u in een droom van top tot teen behaard bent zult u zich wagen aan buitensporigheden, waardoor beschaafde mensen u zullen schuwen. Een vrouw die dit droomt zal zich terugtrekken in haar schulp en doen waar zij zin in heeft, al gaat dat tegen de gebruiken in. Als een man droomt dat hij zwart krulletjeshaar heeft zal hij door zijn charme mensen misleiden. Het is waarschijnlijk dat hij het vertrouwen van een vrouw zal schenden. Als een vrouw zwart krulhaar heeft zal zij verleid worden. Als u droomt van een hoogblonde vrouw zult u een goede minnaar blijken te zijn en veel in gezelschap van vrouwen verkeren. Dromen dat uw beminde rood haar heeft geeft aan dat de vrouw die u liefheeft u de rug zal toekeren wegens ontrouw. Wanneer u droomt dat u bruin haar ziet geeft dit aan dat u het juiste beroep zult kiezen. Het dromen over een verzorgd en gekamd kapsel geeft aan dat het geluk u te wachten staat. Dromen dat u uw haar heel kort knipt voorspelt dat u een vriend edelmoedig zult behandelen. Hieruit zal soberheid voortkomen.
Het zien groeien van haar voorspelt geluk en comfort. Als een vrouw droomt een zwarte hoofdhaar met een witte te vergelijken voorspelt dit de afweging van twee ogenschijnlijk even gunstige aanbiedingen. Wanneer zij hier onvoldoende aandacht aan besteedt, zal zij voor de verkeerde kiezen, waaruit ongerief voortkomt. Het zien van een onverzorgd en verward kapsel voorspelt dat het leven zwaar zal zijn, zakelijke resultaten tegen zullen vallen en dat het huwelijk problemen zal geven. Als een vrouw in haar droom er niet in slaagt haar haar te kammen zal zij de goede naam van een man bezoedelen door een zinloze uiting van woede en minachting.
Een jonge vrouw die droomt over vrouwen met grijs haar zal in de liefde te maken krijgen met rivalen; haar beminde zal een ander (te) veel aandacht geven. Dromen dat u naar de kapper gaat is een voorteken van zware teleurstellingen. Als een vrouw droomt dat haar haar uitvalt en dat zij kaal wordt zal zij in haar eigen onderhoud moeten voorzien. Een man of vrouw die droomt een spierwit kapsel te hebben kan een plezierig en voorspoedig leven tegemoet zien. Dromen over een man die het haar van een vrouw bewondert geeft aan dat u het vertrouwen en de liefde van een waardige vrouw zult krijgen, hoewel anderen hiertegen zullen strijden. Dromen dat u bloemen in uw kapsel draagt voorspelt moeilijkheden die achteraf minder ernstig blijken te zijn. Als een vrouw droomt dat haar kapsel in witte bloemen verandert staan haar problemen van diverse aard te wachten; zij doet er goed aan zich hiertegen te wapenen. Dromen dat een haarlok grijs wordt en uitvalt is een teken van moeilijkheden en teleurstellingen. Ziekte zal prettige vooruitzichten verstoren. Dromen dat uw kapsel in één nacht spierwit wordt, waarbij het gezicht niet veroudert, voorspelt onverwachte ellende en verdriet. Als een jonge vrouw dit droomt zal zij haar beminde kwijtraken door plotselinge ziekte of een ongeluk. Zij kan ook in de problemen komen door indiscreet gedrag; bedachtzaamheid is hier geboden.